1. Home
  2. Aan de slag
  3. Hoe configureer ik een voertuig online?
  1. Home
  2. Gebruikershandleiding
  3. Handleiding voor werknemers
  4. Hoe configureer ik een voertuig online?

Hoe configureer ik een voertuig online?

Bij het bestellen van een voertuig begint u met het identificeren van het voertuig. Dit doe je door een offerte van een dealer te uploaden of door een voertuig online te configureren.

Om een voertuig te configureren, moet uw wagenparkverantwoordelijke de mogelijkheid hebben ingeschakeld om een voertuig te bestellen voor uw. In de rechterbovenhoek van de pagina Auto > Mijn auto > Mijn offertes klikt u op “Auto configureren” om toegang te krijgen tot de autoconfigurator.

Wanneer je op “Auto configureren” klikt, wordt je gevraagd om het budget te selecteren dat je wilt gebruiken om de auto te bestellen. Vervolgens word je door een aantal schermen geleid waarin je een merk, model en modelversie kunt kiezen. Je werkgever kan bepalen welke voertuigen beschikbaar zijn, dus als je een voertuig niet kunt vinden, is het waarschijnlijk niet opgenomen als beschikbaar voertuig bij jouw organisatie.

Vervolgens krijg je een overzicht van de standaarduitrusting die beschikbaar is op de gekozen versie. Klik op “configureren” om opties toe te voegen.

In de schermen van de optieconfigurator kunt u opties aan uw auto toevoegen. Aan de rechterkant, onder de afbeelding van de auto die je configureert, vind je financiële informatie over het voertuig. De belangrijkste financiële informatie is de geschatte budgetprijs en de budgetlimiet. De budgetprijs is de prijs van een voertuig gekwantificeerd volgens de budgetmethodologie van je werkgever. Meestal is dit de Total Cost of Ownership van het voertuig. Dit kan brandstofkosten, verzekering, belastingen, enz. omvatten en verschilt van bedrijf tot bedrijf.

Als de budgetprijs van je voertuig de budgetlimiet overschrijdt, kunnen zich een paar scenario’s voordoen

• Je kunt een eigen bijdrage betalen om de extra kosten van het voertuig te dekken
  • De prijs overschrijdt de limiet van de eigen bijdrage en u kunt het voertuig niet bestellen
  • Eigen bijdragen zijn niet toegestaan, je kunt het voertuig niet bestellen

Het is belangrijk om te weten dat de gegeven budgetprijs een schatting is. De definitieve budgetprijs kan pas worden bepaald als de leasemaatschappij een concreet aanbod voor het voertuig heeft gedaan. Bijgevolg is het mogelijk dat de uiteindelijke prijs van het voertuig hoger of lager is dan de schatting. Op dat moment in het proces kun je het aanbod nog steeds accepteren of weigeren.