1. Home
  2. Aan de slag
  3. Hoe bestel ik een voertuig?
  1. Home
  2. Gebruikershandleiding
  3. Handleiding voor werknemers
  4. Hoe bestel ik een voertuig?

Hoe bestel ik een voertuig?

Als u een nieuwe auto bestelt, volgt u deze stappen:

1. Maak een account aan op uitnodiging van uw wagenparkverantwoordelijke of log in met uw professionele Microsoft-account
  2. Controleer of u een auto kunt bestellen
  3. Bekijk welke modellen in uw budget passen
  4. Upload een dealerofferte of configureer een auto
  5. Offertes aanvragen
  6. Opties vergelijken
  7. Een aanbod aanvaarden

Maak een account aan

Lees hier alles over het aanmaken van een account.

Controleer of u een auto kunt bestellen

Onder“mijn gegevens“, die u kunt bereiken door te klikken op het avatar-pictogram in de rechterbovenhoek van uw scherm, kunt u uw bestelstatus bekijken. Voor elk budgettype dat voor u relevant zou kunnen zijn, wordt beschreven of uw wagenparkverantwoordelijke heeft goedgekeurd dat u een nieuw voertuig bestelt.

Mijn gegevens

Bekijk welke modellen in uw budget passen

Voordat u bestelt, moet u nagaan welke voertuigen waarschijnlijk binnen uw budget passen. In de schermen van de prijsanalyse ziet u de prijzen van voertuigen zonder opties, volgens uw autobeleid. Meer over het analyseren van voertuigprijzen vindt u hier.

Upload een dealerofferte of configureer een auto

Er zijn twee manieren om auto’s toe te voegen waarvoor u offertes wilt aanvragen: een dealerofferte uploaden of een auto configureren in de online autoconfigurator. Niet alle Headlight klanten staan werknemers toe om gebruik te maken van dealer offertes en de auto configurator. Dit kan te wijten zijn aan ondersteuningsproblemen bij de leaseleverancier.

Meer informatie over het uploaden van een dealerofferte vindt u hier.
Meer informatie over het configureren van een auto in de online configurator vindt u hier.

Offertes aanvragen

Om leaseoffertes voor een voertuig aan te vragen, gaat u naar Auto > Mijn auto > Mijn offertes, en selecteert u het voertuig waarvoor u leaseoffertes wilt aanvragen.

U wordt gevraagd uw verwachte jaarlijkse aantal kilometers in te vullen. Dit is het aantal kilometers dat u per jaar rijdt. Dit aantal heeft geen invloed op het budget dat nodig is om een auto te bestellen. Het is eerder de kilometerstand die op het definitieve contract met de leasemaatschappij zal worden gebruikt. Als u niet weet wat uw verwachte jaarkilometrage is, kunt u het beste hetzelfde getal invullen als het begrote jaarkilometrage. U vindt dit getal direct boven het invoerveld voor het verwachte aantal kilometers per jaar.

Opties vergelijken

Als u lease offertes hebt aangevraagd voor meerdere voertuigen, kunt u ze met elkaar vergelijken. Ga naar Auto > Mijn auto > Mijn offertes, en klik op de selectievakjes voor elk voertuig dat u wilt opnemen in uw vergelijking. Klik vervolgens op “Vergelijk geselecteerd”, om de vergelijking te bekijken.

Een aanbod aanvaarden

Om een geoffreerd voertuig te accepteren, klikt u op het voertuig onder Auto > Mijn auto > Mijn offertes. Onderaan het overzicht vindt u een financieel overzicht van het voertuig. Als u het aanbod kunt aanvaarden, verschijnt de knop “aanbod aanvaarden”.

Er zijn een paar redenen waarom de knop “aanbod accepteren” niet wordt weergegeven:

• Voor het voertuig zijn nog geen leaseoffertes ingediend.
  • Er zijn nog niet door alle leaseleveranciers leaseoffertes ingediend en de aanvraagperiode is nog niet verstreken.
  • U heeft al een ander voertuig geaccepteerd
  • U kunt het aanbod niet aanvaarden omdat uw budget ontoereikend is
  • Uw wagenparkverantwoordelijke heeft u belet een voertuig te bestellen